17 Temmuz 2014 Perşembe

FREUD'UN KIZ KARDEŞİ

 Herkese merhaba, bugün sizlere yine okuyup bitirdiğim bir kitabı tanıtacağım.
 Bir süredir post yazmıyordum. Blogumu nasıl geliştirebilirim diye bir dolu araştırma yaptım.Notlar aldım.Aklıma yeni fikirler geldi.Bundan sonra postlarıma düzenli bir şekilde devam edeceğim.Değişik fikirlerle sizlerle olacağım.Bekleyip göreceğiz hep birlikte.
 Şimdi sizlere tanıtmak istediğim kitap karakterimizin hayatını anlatmakta.Açıkçası ilk başlarda beni saran bir kitap olmadı.Ben bunu okumaya çalışmış daha sonra okul bitsin sonra okurum demiştim.Çünkü konuları unutan biri değilim Allah'a şükür.O nedenle okul bittikten sonra okumaya başladım.Okul zamanında okurken biraz içi daraltmıştı. Fakat okul bittikten sonra okumaya devam ettiğimde  kitap güzelleşti.Ya kafam boşken okumam gerekiyormuş ya da yaşım gereği belki anlamadım bilemiyorum.İlk başlarda bana cümleler ağır gelmişti.Ama dediğim gibi okuldan sonra okuyunca iyi bir kitap gözüyle bakmaya başladım.Evet güzel bir kitaptı fakat benim aklımı karıştırmadı değil.Çünkü bir şeyi anlatırken başka bir yere geçti.Ama ben sevdim.Okuna bilir bir kitap.
  

11 yorum:

  1. merhaba
    blogunuz hayırlı olsun bende kıtapları cok seven bırı olarak takıpteyım ve bloguma beklerım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim izleyiciniz oldum bile :)

      Sil
  2. Kitaosever olarak merhaba.

    Google +Dan ulasamamistim.Yorumlara yazdiginiz adresten geldim.Hayirli olun,görüsürüz yine.

    sulemcafe.blogpot.com...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,teşekkür ederim. Bloğunuzu takibe aldım bile

      Sil
  3. merhabalar,

    keşfettim geldim.
    bana da beklerim.

    sevgiler.
    http://burcuaydn04.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldin :) bloğunu takibe aldım bile :)

      Sil
  4. Bir kaç küçük tavsiye vermek istiyorum.

    Öncelikle blog için bir arkaplan belirle ve açık renklerde bir şey olmasına dikkat et.
    Post yazısını daha sade karakterlerle yaz ki okumak kolaylaşsın açıkçası şu an çok karışık görünüyor. Üstelik seçtiğin yazı tipinin türkçe karakterleri desteklemesine de dikkat etmeni öneririm. çünkü ş,ç,ğ gibi harfleri yazılarda ve başlıklarda sık sık kullanacaksın.

    Yazı rengini de siyah olarak kullanmanı tavsiye ederim ama illa ki renkli kullanmak istiyorsan da koyu bir ton kullanmalısın, yormasını istemezsin.

    Blog başlığı içinde bir resim koymanı ve süslü püslü karakterlerle blog adını yazmanı tavsiye etsem de resimsiz de kullanabilirsin. ama pembe blog'la fıstık yeşili kullanmak çok uyumlu bir tercih değil gibi.

    Son olarakta, resimleri eğer profesyonel bir makinen yoksa kendin çekmek için uğraşma, ağırlıklı olarak hazır görsellerden kullan. Mesela bir kitaptan veya filmden bahsederken çeşit çeşit görselleri bulmak çok kolay.

    Google görseller veya tumblr, pinterest gibi sitelerden çok rahat görsel bulabilirsin her konuda.

    Sosyal medyanın gücünü de unutma.

    Blog dünyasıyla hiçbir ilgisi olmayan bir sosyal medya kullanıcısı seni twitter'dan veya facebook'tan rahatlıkla takip edebilir. Bu butonları ve hesapları mutlaka edin.

    Böyle işte :)

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca yazılarında etiket kullanmadığını fark ettim ki bu şekilde google'da indexlenmek mümkün değil mutlaka etiket kullanmalısın. mesela bu post için; freud'un kız kardeşi, kitap yorumu, kitap tanıtımı, nemesis kitap gibi etiketler kullanabilirsin. Beğendiğin kitaplar hakkında yazdığın olumlu yazıları da yayınevine gönderirsen karşılıklı bir çıkar alışverişi içinde o da paylaşabilir ki bu sayfana ziyaretçi belki de takipçi çeker.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu altın değerindeki tavsiyeler için teşekkürler.Bende zaten bloğu düzenlemek istiyordum çok teşekkür ederim bilgiler için.Hemen not aldım.Senin yazdıklarını ve yaptıklarımı kıyaslayınca ne kadar saçma şeyler yapmışım ben böyle dedim kendi kendime.Acemi olduğum her halimden belli :) Tekrar çok teşekkür ederim.Hemen düzenliyorum bloğumu ben düzenledikten sonra fikirlerini belirtirsen beni çok mutlu edersin. :))

      Sil
  6. blog başlığı için koyduğun resmi sayfayı kaplayacak kadar büyük bir şey seçmelisin bence. Yani kare resimlerden ziyade dikdörtgen resimler tercih edebilirsin.

    Yazı karakteri güzel ama tonun hala biraz açık, anladığım kadarıyla kitap yorumları yapıyorsun ve bu da okunacak şeyler yazacağın ve okumayı seven insanlara sunacağın anlamına geliyor bir kaç ton koyu olması gerek :)

    Ya ben ukalalık yapmak istemiyorum özünde sadece yayınlarına bakınca bu sayfadan çok az uğraşarak daha iyi performans alabileceğini düşündüm.

    Martıların güzel olmuş ama :)

    etiket ve sosyal medya mevzusunu unutma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmi değiştirdim.Yazı rengini de değiştireceğim.Çok teşekkür ederim.Sayende bloğuma çeki düzen verebildim.Etiket vve sosyal medyayı unutmak yok. :)

      Sil